Genç Devlet Hastanesi Doğu’da tek!
04 Nisan 2018

Genç Devlet Hastanesi Doğu’da tek!

Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Bayındır yaptığı açıklamada, Genç Devlet Hastanesinin dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Doğu Anadolu Bölgesinin ilk ve tek Seviye 6 hastanesi olarak tanındığını söyledi.

Dr. Bayındır, bu şekilde çalışarak seviye 7 hedefine ulaşılacağına inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

”HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) geliştirmiştir. Bu model, hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kağıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele almaktadır. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve  6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında  ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 10 Ekim 2017 tarihinde Hastanemiz yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Hastanemiz, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Doğu Anadolu Bölgesinin ilk ve tek Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazanmıştır.

Hastanemizde bu önemli başarıda emeği geçen idarecilerimiz ve herkese teşekkür eder Seviye 7 olma yolunda başarılar dileriz.”

kaynak :bingololay.com.tr