Genç Devlet Hastanesinden bölgede ilk ve tek uygulama
04 Nisan 2018

Genç Devlet Hastanesi’nin 2014 yılında başlatmış olduğu ‘Kağıtsız Hastane projesi’ hayata geçti. Genç Devlet Hastanesi’nde hastaların tedavi süreçlerinden ilaç alımı kadar tüm işlemleri artık elektronik sistem üzerinden yapı

Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında koordine edilen ‘Kağıtsız Hastane’ projesinin ilk hazırlıklarını 2014 yılında başlatan Genç Devlet Hastanesi, dijital hastane unvanını aldı.

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri Genç Devlet Hastanesi’ne dijital hastane değerlendirmesine tabi tuttu.

Genç Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; “Genç Devlet Hastanemizde, kağıt kullanımının sona erecek. Hekim ve hemşireler çok rahat bir şekilde hasta başında işlemlerini yapabilecek. Hekim laboratuvar, patoloji ve görüntüleme sonuçlarını hastasının odasında çok rahat bir şekilde takip edebilecek. Bu da hem hekime hem de hemşireye ciddi anlamda zaman kazandırıyor. Kazanılan zaman sayesinde doktor ve hemşireler hastasıyla yakından ilgilenebiliyor, durumunun takibini yapabiliyor. Proje ile iş yükü azalıyor, iş verimliliği ve kalite artıyor. Tabiat, çevre, ekosistem, vatanımızın akciğeri ormanlarımız korunacak” ifadelerine yer verildi.

kaynak: gencgazetesi